Alimentele cu cel mai ridicat conţinut de plastic

Postat la 23 aprilie 2024 89 afişări

Alimentele cu cel mai ridicat conţinut de plastic

Sarea, zahărul şi ceaiul sunt surse neaşteptate de microplastice, cu potenţiale efecte asupra sănătăţii umane.

Consumul de orez poate duce la ingerarea de cantităţi semnificative de plastic, conform unor studii recente.

Pentru a reduce expunerea la plastic, se recomandă evitarea alimentelor şi băuturilor ambalate, precum şi utilizarea de recipiente şi produse fabricate din materiale naturale.

Studiile arată că 90% din mostrele de proteine animale şi vegetale testate conţin microplastice, fragmente de polimer care pot fi extrem de mici, având dimensiuni care variază de la mai puţin de 5 milimetri până la un micrometru, scrie CTV News. Deşi veganii şi vegetarienii ar putea crede că scapă de aceste contaminări, chiar şi fructele şi legumele pot absorbi microplastice pe care le pot transfera în tulpină, frunze şi fructe.

Sarea, zahărul şi chiar plicurile de ceai pot conţine cantităţi semnificative de plastic. O altă sursă surprinzătoare de microplastice este orezul, iar studiile arată că, pentru fiecare 100 de grame consumate, se pot consuma până la 13 miligrame de plastic.

Astfel de expuneri la plastic pot avea consecinţe asupra sănătăţii umane, cu un studiu recent arătând că persoanele cu nanoplastice în arterele gâtului au fost de două ori mai susceptibile să aibă un atac de cord, un accident vascular cerebral sau să moară în următorii trei ani.

Pentru a reduce expunerea la plastic, experţii recomandă să evitaţi alimentele şi băuturile ambalate în plastic, să evitaţi încălzirea alimentelor în recipiente de plastic şi să optaţi pentru produse şi ambalaje fabricate din materiale naturale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plastic,
alimente,
continut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.